მარწყვისა და შოკოლადის პანა კოტა

ინგრედიენტები ხილის ფენისთვის:

 

ცივი წყალი

6 გრამი ჟელატინი

300 გრამი გაყინული მარწყვი

30 გრამი შაქარი

ინგრედიენტები ვანილის ფენისთვის:

10 გრამი ჟელატინი

500 მლ. ნაღები (20-%-იანი)

50 გრამი შაქარი

ცოტაოდენი ვანილის მარცვალი

ცივი წყალი

ინგრედიენტები შოკოლადის ფირფიტისთვის:

100 გრამი რძიანი შოკოლადი

40 გრამი კარაქი

30 მლ. რძე

მომზადების წესი:

1ვამზადებთ ხილის ფენას: ჟელატინს წყალში 5 წუთის განმავლობაში ვალბობთ. გაყინულ მარწყვსა და შაქარს კი ვაბლენდერებთ. მიღებულ მასას ქვაბში ვასხამთ და ცეცხლზე ვდგამთ. ვამატებთ ჟელატინს და ვაცხელებთ იქამდე, სანამ ის ბოლომდე არ გაიხსნება. მიღებული მასა გულის ფორმის ფორმებში უნდა ჩავასხათ და მაცივარში 20 წუთით შევდგათ.

 

2ვიწყებთ ვანილის ფენის მომზადებას: ჟელატინი კვლავ წყალში ჩავალბოთ. ქვაბი ცეცლხზე შემოვდგათ და მასში ნაღები, შაქარი და ვანილის მარცვლები ავურიოთ. მიღებული მასა იმ ფორმებში ჩავასხათ, რომლებშიც მარწყვის ფენა ჩავასხით.

 

3შოკოლადის ფირფიტის მომზადებისთვის კი შოკოლადს უნდა დავასხათ რძე და დავუმატოთ კარაქი. მიღებული მასა შემოვდგათ ცეცხლზე და ვურიოთ იქამდე, სანამ შოკოლადი კარგად არ გადნება და ერთგვაროვან მასას არ მივიღებთ. მასა ფორმებში ჩავამატოთ და დესერტი მაცივარში 2 საათით შევდგათ.





მსგავსი სიახლეები
სოკოს მწვადი
უგემრიელესი თაფლიანი ბლინები
ნამცხვრი „ზებრა“ - რეცეპტი ბებიას სკივრიდან
თეთრი სანგრია – გემრიელი სასმელის განსხვავებული რეცეპტი
როგორ მოვამზადოთ კვერცხის ფორმის სააღდგომო ნამცხვრები
ყველაზე გემრიელი სააღდგომო პასკის რეცეპტი
თაფლისა და ნიგვზის სამარხვო ნამცხვარი
მოამზადეთ ბოსტნეულის კატლეტები სწრაფად და მარტივად (ვიდეო)
სამარხვო ბლინების საუკეთესო რეცეპტი
ბანანის ტირამისუ- გემრიელი დესერტის განსხვავებული რეცეპტი!
მარწყვისა და შოკოლადის პანა კოტა
ბადრიჯნის უგემრიელესი სალათა + ვიდეო-რეცეპტი!
როგორ მოვამზადოთ პატარა ბეზეს ტორტები
როგორ მზადდება “ბაუნტის” შოკოლადი სახლის პირობებში?
როგორ მოვამზადოთ უგემრიელესი პასტა კარბონარა
კექსი ჩირითა და თეთრი შოკოლადის მინანქრით
ვაშლის ღვეზელი 10 წუთში
გერმანული შოკოლადის ნამცხვარი
შემწვარი ქათამი მარცვლოვანი მდოგვით და ომბალოთი
საშობაო ნამცხვარი